onsdag 10. juli 2013

Historien om Syngende stein

Lykken er der jeg ikke er. Hadde jeg bare bodd et annet sted, hatt en annen jobb, en annen partner, sett annerledes ut...

Noen ganger er det selvsagt nødvendig å gjøre endringer i livet. Men ofte er det mer verdifullt å komme hjem til seg selv, i overført betydning, og se og verdsette den rikdommen som finnes i det livet vi faktisk har.

Historien om Syngende stein kan kanskje gi deg noe å tenke på. Jeg siterer historien slik den gjengis av Ranvita la Cour, en av medforfatterne av den danske boka Simple living. Nye veier til et enklere liv:

Kjenner du sagnet om "Syngende stein"? Det handler om den unge indianeren som drar ut i verden for å lete etter "Syngende stein". Han forestiller seg at han vil finne noe helt spesielt, og forlater landsbyen og familien for å lete etter disse magiske steinene. Underveis på den lange reisen blir han utsatt for alle mulige strabaser. Ørner som prøver å hakke ham i hjel, bratte kløfter som er nær ved å sluke ham. Men gudene leder ham uskadd igjennom, og en dag når han frem til en stor, åpen prærie. I det fjerne kan han se en landsby. Han er overbevist om at han endelig har funnet frem til stedet der "Syngende stein" er. Plutselig kommer en masse mennesker løpende ut fra husene for å ønske ham velkommen. De virker kjent. Og det er de også. For det er foreldrene, søsknene, fetterne, kusinene. De vinker og smiler og roper til ham: "Velkommen hjem! Velkommen hjem, 'Syngende stein'!" Det var han selv som var "Syngende stein" - og han hadde vært det hele tiden.



 
Bokillustrasjon: Stella East
 

1 kommentar: